Menü Bezárás

Mit tehetsz te?

Mit tehetsz te?

Budapest a járvány idején megmutatta a közösség erejét.

Mit tehetsz Te Budapestért?

 

Fotó: freepik.com

A Fővárosi Önkormányzat időben meghozott intézkedéseinél is fontosabb a budapestiek tiszteletreméltó fegyelmezettsége, példamutató belátása, amellyel betartják a mégoly kellemetlen és nehéz korlátozó intézkedéseket is. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy miközben szerte a világban magától értetődően a nagyvárosokban pusztít leginkább a járvány, Budapestről hónapok óta az ország egészéhez képest relatíve jobb adatok érkeznek. Minden adat mögött emberek, sorsok vannak, minden elveszett élet pótolhatatlan hiány, ugyanakkor járvány idején még fontosabb, hogy a politikai propaganda helyett a tényekhez ragaszkodjunk: Budapest sikeresebben védekezik. Nem szabad még hátradőlnünk, hiszen a veszély csakis tömeges oltással számolható fel, ezért is tesz meg mindent Budapest annak érdekében, hogy minél gyorsabban minél többen oltassák be magukat az Európai Unió által biztosított ellenőrzött és hatékony vakcinával.

Bizonyítottunk már a járvány elleni védekezésben, itt az ideje, hogy közösen kiálljunk a fővárosunkért.

A kormány politikai bosszúja nemcsak a főváros választott vezetői, de minden budapesti ellen irányul. Hiszen a felelőtlen és megalapozatlan sarcpolitika, az egymást érő megszorítások és elvonások a budapestieknek biztosított és nekik járó közszolgáltatásokat veszélyeztetik. Ezekhez a közszolgáltatásokhoz természetesen pénz kell, a főváros és minden önkormányzat legnagyobb saját bevétele pedig az iparűzési adóból származik. Azzal, hogy a kormány statáriálisan, mindenfajta érdemi egyeztetés nélkül az eddigi megszorításokon túl az iparűzési adóbevételt is megfelezte, a város működőképességét, a közszolgáltatások biztosítását lehetetleníti el.

Mit tehetünk a járvány és a válság hatásainak kivédése érdekében? Hogyan szállhatunk szembe a kormányzati megszorítások, az önkormányzatok ellen indított gazdasági háború következményeivel?

Azzal, amiben Budapest már bizonyított, amivel példát mutatott: a közösség erejével. Ismerd meg, miben számít rád Budapest, hogyan segítheted a város védekezését és talpra állását, a kormányzati megszorításokkal szemben Budapest biztonságos működését.


Regisztrálj a koronavírus elleni oltásra! Bízz a tudósokban, az orvosokban, a járványügyi szakemberekben!

Tartsd be a járványügyi előírásokat!

Viselj maszkot!

Moss kezet sűrűbben!

Figyelj a környezetedben élőkre! Segítsd azt, aki most nem tud gondoskodni magáról (például bevásárlással stb.)!

Ha segítségre van szükséged, keresd a helyi, kerületi önkormányzatokat!

Ha hajléktalan embert látsz az utcán, hívd a krízis vonalat: 06-1-338-4186!

Lehetőség van támogatni az idősotthonokat és a hajléktalanszállókat,  ha megteheted, segítsd őket! A pénzt a járványügyi védekezésre fordítják.

Légy szolidáris! Segítsd a rászorulókat!

Budapest közszolgáltatásainak biztosítását közvetlenül is támogathatod az alábbi számlaszámon: 11784009-15490012-11740009

A budapesti kisvállalkozásoknak kérelmezniük kell az iparűzési adóra vonatkozó kedvezményüket. Arra kérünk, NE adj be ilyen kérelmet. Így befizetésedet nem a kormány költi el átláthatatlanul, hanem azzal saját városodban a neked is járó közszolgáltatások biztosítását támogatod.

Vásárolj helyi vállalkozásoktól!

Vásárolj bérletet a közösségi közlekedés járataira, így enyhítve a járvány okozta több tízmilliárdos kiesést!

Vásárolj kuponokat fővárosi fenntartású intézményekbe, színházba, állatkertbe vagy gyógyfürdőbe, hogy felhasználhasd őket, amint újra kinyitnak!

Kövesd a budapesti színházak által biztosított online előadásokat!

Budapesten is nyaralhatsz! Ha véget érnek a korlátozások keresd fel azokat a helyeket, amelyek kikapcsolódásra szolgálnak!

Támogasd a civil szervezeteket, hogy segítséget nyújthassanak!

Légy szolidáris, ha lakásod van, engedj el az albérlet árból, ahogyan a Főváros is engedett a bérleti díjakból!

Segítsd a rászorulókat adományokkal!

Építs helyi közösséget, vagy csatlakozz a kerületedben működő civil szervezetekhez!

Csatlakozz a  Budapest Városháza oldalhoz, és fővárosi közműcégek Facebook-oldalaihoz, szerezz hiteles információkat első kézből.

Tájékozódj, ismerd meg, milyen közszolgáltatásokat nyújt számodra az önkormányzat, tudd meg, milyen kiadásokat jelent mindez. Állj ki amellett, hogy minden budapesti megkaphassa, ami neki jár!